aktuális
     archívum
     igazgatói köszöntő
     tanáraink
     diákjaink
     digiévkönyv 2005-2006
     diákmunkák
     iskolánk életéből
     letölthető dokumentumok
     versenyfeladatok
     képgaléria
     versenyek, eredmények
     elérhetőség
     diákönkormányzat
     könyvtár
     Földváry-krónika
     szakkörök, csoportok

Facebook megosztás
hírlevél feliratkozás
Név
E-mail


IGAZGATÓI BESZÉD

Tisztelt Szülők! Kedves Olvasók!


Vác lassan ezer éves város lesz. Történetében mindig jelentős szerepet játszott az oktatás. A Földváry Károly Általános Iskola a város „legifjabb” általános iskolája, 1975-ben a Ilona utcai iskola jogutódjaként került átadásra, egy olyan lakótelepen, melyet a XX. század 70-es éveinek iparosítási hulláma hozott létre. Jelenlegi névadója az 1849-es váci csata hőse, Földváry Károly honvédezredes. Mára az intézmény tanulóinak száma 500 fő körül stabilizálódott.

Az iskola az ezredfordulón új épületszárnnyal bővült. Megszűnt a három helyen történő tanítás. Jelenlegi környezetünk alkalmas ennyi tanuló megfelelő szintű kiszolgálására. A korszerű oktatási, valamint tanulói és szülői igények növekedése, újabbak feléledése és a tárgyi eszközeink elhasználódása folyamatos karbantartást, felújítást tesznek szükségessé. Lelkiismeretes pedagógusainkat felkészült segítő személyzet egészíti ki.

Pedagógiai programunkat az érvényben lévő szabályozók keretei között a szülői igényekkel összhangban állítottuk össze. A heti öt testnevelési óra bevezetésével az emelt szintű testnevelés, ami iskolánk egyik vonzerejét jelentette, lassan jelentőségét veszíti. De megmaradt a két választható idegen nyelv, az angol és a német már harmadik évfolyamtól. A 2013-14-es tanévtől minden tanulónak biztosítanunk kell a 16 óráig való bent tartózkodás lehetőségét. Ez alól csak azok a kivételek, akik szülei írásban kérik gyermekük korábbi hazamenetelét. Emiatt növelni és színesíteni kellett a délutáni foglalkozások palettáját. Ebben segítségünkre van a Váci Bartók Béla Zeneiskola, a Talentum Művészképző Iskola, a város sportegyesületei, civil szervezetei, egyházai. Nyári táborokat szervezünk az ország legszebb, olykor távoli vidékeire a tanulók igénye és a szülők anyagi lehetőségeinek figyelembe vételével.

Tanítványaink jelentős sikereket érnek el a különféle városi, területi, országos tanulmányi és sportversenyeken. De megállják helyüket a középiskolai továbbtanulás során is. Mindez az itt folyó színvonalas nevelő-oktató munkát dicséri.

Programjaink megvalósításához továbbra is várjuk adományaikat, adófelajánlásaikat az iskola közhasznú alapítványa javára. (adószám: 18660654-1-13)


Köszönöm megtisztelő figyelmét!

Álmos László
igazgató

 
2600 Vác, Nagymező utca 14.   Tel., fax: 06 27 315 297   E-mail: foldvarytitkarsagvac@gmail.com
Készítette: GEDEON Tárhely: HostCity